(Video, Foto) Wedding in Santorini

Și dacă tot e vară și toată lumea e cu gândul la vacanță, sunt și eu cu gândul la mare, la soare și la bronzat… doar că anul acesta încă nu am reușit să ajungem, cu toate evenimentele și spitalele, dacă știi la ce mă refer 🙄🙄 De aceea am decis să-mi amintesc despre vacanța de vara trecută, care a fost deosebit de frumoasă.

Am fost invitați la o nuntă în Grecia, Santorini și am decis să combinăm utilul cu plăcutul, cum se zice 😄 Am cumpărat bilete low cost cu compania Ryanair și am facut 2 zboruri conexe din București, prin Atena. Într-un final am ieșit la o sumă destul de pământească pentru drum și zboruri: din București în Atena cu 79€ tur-retur, apoi din Atena – Santorini cu 63€ tur-retur, în total – 142€ de persoană.
Ce nu-mi place mie la zborurile low cost, însă, și aici toate fetele cred că se vor regăsi, este că nu poți lua bagaj mult, adică poți dar trebuie să îl plătești suplimentar iar cu câteva zboruri conexe nu e prea ok… Apropo, cei ce cred că nu sunt chiar atât de importante restricțiile cu privire la dimensiunile bagajului de mână la zborurile low cost, think twice. De nenumărate ori am vazut cum unii pasageri erau impuși efectiv să scoată și să arunce din lucrurile personale pentru ca să le corespundă bagajul. Deci e foarte strict. Și e și foarte scump dacă decizi să achiți pentru bagaj suplimentar pe loc, în jur de 50€, în dependență de companie. Și atenție, cei de la Wizz și cei de la Ryanair au impuse dimensiuni diferite, deci s-ar putea ca geanta să încapă fără nici o problemă la Wizz, iar la ceilalți să aveti o surpriză neplacută. Până la urmă asta e ideea cu low costurile, trebuie să fii foarte bine informat. Mai e o treaba cu check-in-ul, acesta trebuie făcut online, altfel – iarăși plătești.

Ajunși în Santorini, ne-am cazat în orașul Fira, considerat capitală a insulei, amplasat astfel încât de aici poți ajunge în orice loc al insulei, toate autocarele trec prin Fira. Noi planificasem să avem o vacanță activă în acel an și aveam intenția să vizităm diferite plaje, pentru că acolo chiar ai ce vizita!

O altă idee cu care am venit de acasă era să închiriem ATV-uri, sunt genurile alea de motociclete pe 4 roți. Și a fost o idee genială! Ce poate fi mai frumos decât să te ții strâns de iubitul tău și să-ți adie vântul “de Santorini” prin plete 😄😄 ne-am simțit ca la 16 ani 😄

Tot, de acasă citisem că în orașul Oia de pe Santorini este cel mai frumos apus, fost, văzut, bifat, apus ca toate apusurile)))

Înainte de nunta propriu-zisă, am vizitat vinăria Santo Winery, unde savurând 12 feluri de vinuri autohtone și o bucată de cașcaval cu măsline, se deschide priveliștea croazierelor și a mării ademenitoare.

La nuntă am purtat o rochie cu umerii goi, de un mov intens, creația Elena Bivol combinată cu sandale fără toc și bucle lejere. Am pus și un ruj mat mov pentru a accentua ținuta.

Ce m-a impresionat cu adevărat în această călătorie erau căsuțele albe cu acoperișuri albastre, amplasate în trepte, exact ca în pozele tipice din internet, doar că de o mie de ori mai grozave.

Pe drumuri măgăruși, biserici, stânci abrupte cu priveliști extraordinare, bazine infinity și marea – marea de un albastru de nedescris, superbă!

Dar decât să povestesc, mai bine vedeți în filmulețul de mai jos vacanța noastră și toată splendoarea insulei Santorini.

Off, acum că mi-am amintit, înca și mai mult vreau în vacanță. Sper ca v-am facut și vouă poftă de vacanță, de Santorini și de Grecia, în general. Cine nu a fost niciodată, vă recomand cu mare drag, eu m-am îndrăgostit. Mai tarziu, voi mai posta și despre călătoria noastră pe insulele Creta și Thassos, să vă conving definitiv 🙂

Vă pup, J

Comments

comments

%d bloggers like this: