Surfing in Caparica

O altă vacanță de neuitat… de data aceasta am ales Portugalia, Costa da Caparica – este o regiune destinată celor pasionați de surfing, dar și celor de-al de mine – care vor să învețe ce e surfing-ul și cu ce se mănâncă.

Eu am deja ceva experiență de plimbat cu snowboardul la munte și mă gândeam că aceasta o să îmi fie de folos și aici, aham… nimic mai greșit.

Antrenorul zicea ca atunci când vezi că valul se apropie, trebuie să înoți rapid cu mâinile, în aceeași direcție cu el – “to pedal” cum spun ei, apoi, te ridici în picioare pe board în trei mișcări și gata! Pare simplu când spui, dar în primele zile nu-i reușea nimănui din grup, toți cădeau. Fraza “now pedal, pedal, pedal” a devenit fraza zilei, și a vacanței, în general. 😄😄

Nu degeaba este expresia “catch the wave”, nemaivorbind de faptul că este greu să îți ții echilibrul chiar și culcat pe board, eu nu găseam acel moment perfect ca să mă ridic, să “catch the wave”, ori mă ridicam prea devreme și cădeam, ori prea tarziu și mă arunca valul.

Un lucru bun, spre deosebire de datu’ cu snowboardul, de învățatul, mai bine zis, aici căzăturile nu sunt atât de periculoase și dureroase, deși am primit câteva lovituri bune cu boardul în cap și în maxilar, și mi-am întins glezna. 🙄🙄

Sunt foaaarte mulți surferi aici, și eu mi-am luat echipamentul wet suit i se zice, board-ul roz și mergeam spre apă frumos, “jmecher” așa, până când am aflat că aici se pot vedea “de la o poștă” începatorii. Regula e “cu cât e mai mare boardul cu atât e mai pentru începători”. Ia vedeți ce ditamai board aveam eu.

Și iată cum arată un board profesionist, pentru comparație. Cu acesta doar am pozat.))

Alex a fost și el încântat de călătorie și de locul acesta. Îi priește în Portugalia chiar aș zice.))

Eu m-aș muta să traiesc aici, sincer. Aici oamenii dimineața și seara fac jogging pe faleză, au o bandă specială pavată pentru bicicliști și cărucioare, spațiu amenajat cu aparate pentru sport, “Evropa”! 😊 Parcă toți oamenii, indiferent de vârstă, îmi păreau așa sănătoși, lipsiți de griji, relaxați, spre deosebire de ai noștri. Asta mi-a placut aici.

Despre portughezi, nu aș putea spune că sunt foarte prietenoși, sunt așa, neutri dar mai bine decât fățarnici.

Am avut și o scurtă excursie în Lisabona într-una din zile, în care am facut muuuulte poze.

Noi am venit aici împreună cu prieteni de-ai noștri, care au format un grup destinat călătoriilor – Nomad Life. Am fost primii cu care s-a organizat Surf Trip Camp, dar cred că nu e ultima data când călătorim cu ei. Este foarte tare!!! 👏

Acest grup va organiza diverse călătorii prin toată lumea, așa că merită să vizitați și să apreciați pagina lor, poate prindeți și voi o ofertă avantajoasă. În mai, anul viitor, de exemplu, se va mai organiza un surf trip ca acesta în care am fost noi. 😉

Iarăși am scris prea mult text, ziceam să scriu mai puțin)) dar, despre vacanțe aș putea scrie la nesfârșit, cred.

Până la urmă, ce poate fi mai frumos decât să îti organizezi vara în octombrie?! Când acasă plouă și e urât, aici e soare și frumos. Nu în zadar, păsările călătoare pleacă în țările calde, poate ar trebui să plecăm și noi?

Obrigada!

Vă pup, J! ❤

Comments

comments

%d bloggers like this: