Bucătăreasa din mine – budincă cu caise și stafide

Ce faci atunci când te întorci acasă după vacanță, după o săptămână de mâncat la hotel All Inclusive, unde sunt adunate toate gustoșeniile și dulciurile lumii – te apuci de sală si… să mănânci sănătos 🙄

Astăzi am hotarât să gătesc ceva ușor de preparat, sănătos și super delicios – budincă cu caise și stafide. Mie nu îmi place să petrec prea mult timp la bucătărie, nici nu îmi permit luxul acesta (cu 2 copii and all), de aceea aleg rețete care se pregătesc rapid și fără prea multe ingrediente sofisticate, de care nici nu am auzit sau nu le pot găsi în magazin.

De fapt, vara aceasta des fac budincă cu diferite umpluturi. Am făcut cu stafide, cu mere, cu morcov, cu banană, în loc de griș am încercat cu fulgi de ovăz și de fiecare dată a ieșit ceva gustos. De câteva ori, ce e drept, a ieșit cam arsă pe margini dar oricum gustoasă)) Noroc că acest aspect poate fi ușor corectat cu o glazură sau topping, gen așa și trebuia să iasă))) Robert preferă să o mănânce cu smântână sau înghețată.
Vă las rețeta si poze cu budinca mea de azi, aici.

Ia vedeți ce bine arată! 🤗

Ingrediente:

1. Brânză de vaci (500 g)
2. Ouă (2 buc)
3. Lapte (50 ml)
4. Griș (3 linguri)
5. Zahăr vanilat/ îndulcitor (poate fi exclus)
6. Stafide (200 g)
7. Caise (3 buc)
8. Unt (o linguriță)

Pentru a-i da o aromă și o savoare deosebită  se poate adăuga puțină coajă de lămâie sau portocală, dată prin răzătoare mică. Se amestecă toate ingredientele, compoziția obținută se pune într-un vas la cuptorul încins la 150°C , pentru aproximativ 35 de minute cu capac și încă 5 minute fără capac, ca să se rumenească și… voila!
Poate fi servită cu topping de ciocolată, caramelă, gem sau înghețată.

Poftă mare! 😘😘😘

Comments

comments

%d bloggers like this: