Azi am făcut pancakes… mmmm, de-li-cios!

Voi ați mâncat vreo dată pancakes, clatitele alea americane pufoase și fine?

Eu am mâncat și îmi plac foarte muuuult!

Azi, însă, am hotărât să le pregătesc singură… ei, cum singura? Cu ajutorul domnului Google, mai bine zis. 😄

Cât Alex dormea la amiază, am găsit repede o rețetă și m-am apucat de treabă. Aveam și toate ingredientele în casă și, ca să vezi, chiar mi-au ieșit clătitele! Exact așa frumușele, ca în pozele de pe net.

Eu am făcut jumătate din porția din rețetă, ca să nu iasă prea multe, că dă! afectează silueta, iar noi vrem să fim suple și frumoase. )) Au ieșit cam 20 de bucăți.

Nu vă zic cum arătau primele clătite, niște urâțenii, Doamne! Nici tu clătite, nici aladii. 🙄🙄🙄☺️

Deci, ideea e să nu renunțați dacă nu vă iese din prima! E ceva absolut normal! Nu degeaba este expresia asta la ruși “первый блин комом”. 😉 Cred că secretul este să fie încinsă bine tigaia inițial, iar apoi să dați focul argazului la mediu, ca să nu se ardă.

Deci, avem nevoie de următoarele ingrediente:
4 ouă,
0,5 l lapte,
0,5 kg făină,
90 g unt topit,
2 pliculețe praf de copt,
vanilie/ zahăr vanilat,
sare,
zahăr.
Se amestecă ingredientele într-un bol, făina cu praful de copt se amestecă separat apoi se adaugă în compoziția de bază. Eu am amestecat cu mixerul astfel încât să obțin o pastă fără cocoloașe, grosuță, mai groasă decât pentru clătitele obișnuite, așa cam ca smântâna de 20% grăsime.
 
Încălzim tigaia bine, după cum am zis mai sus, și adăugăm o bucățică mică de unt. Apoi, cu un polonic se toarnă compoziția în tigaie, cam jumătate de polonic. Nu înclinați tigaia, lăsați să se împrăștie singură compoziția. După ce apar bule mici, clătita este gata să fie întoarsă pe cealaltă parte.
Mai demult, aveam o formă de copt – inimioara, care putea fi folosită la pregătirea ochiurilor prăjite sau la pancake-uri, însă nu o mai găsesc. Îmi pare chiar foarte rău dacă am pierdut-o. Dacă știți unde aș putea cumpăra o astfel de formă, să-mi scrieți și mie. 😉
* iată așa ies clătitele în formă de inimioară, sunt poze de mai demult când clătitele le-a pregătit mamasita aka nana Sveta ))
Pancake-urile se pot servi cu orice!! Sunt gustoase și fără nimic. Și cățelul Papi le adoră. ))
De data aceasta, am adăugat bucățele de piersici, kiwi, banane și mure, cu înghețată și miere. Mmmm…delicios!
Sunt bune și cu Nutella sau unt de arahide.
Încercați și voi rețeta și să-mi ziceți dacă v-a ieșit!
Poftă bună!
Vă pup, J! 💋

 

Comments

comments

%d bloggers like this: